Pralinki

Jednak mam ogromne zamiłowanie do małych słodkości 🙂 Pralinki są kolejnym przykładem. Może proces przygotowania jest trochę czasochłonny, ale efekt zniewalający. Sprawdzą się idealnie jako słodki i piękny prezent.



Składniki:


  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • borówki amerykańskie
  • czekolada z karmelem
W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2 mleczne czekolady. Pędzelkiem smarujemy środek foremki (ja użyłam takiej do lodu). Po nałożeniu warstwy czekolady wstawiamy na około 10 minut do zamrażarki. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy, aby góra pralinki była ‚solidna’. Następnie do połowy pralinek wkładamy borówki. Do drugiej połowy nalewamy, rozpuszczonej w kąpieli wodnej, czekolady z karmelem (najlepiej do 2/3 wysokości). Wszystkie pralinki zalewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą. Wstawiamy do zamrażarki na około godzinę.
Smacznego 🙂




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *