Cynamonowe tosty

Cały dzień chodziło za mną coś cynamonowego. Nie mogłam nic wymyślić. Doszło nawet do tego, że w głowie zaczął kiełkować mi pomysł makaronu na słodko. Ale koniec końców stanęło na sałatce owocowej z jogurtem greckim i pysznymi tostami cynamonowymi 🙂


Składniki:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukry trzcinowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Masło miksujemy z pozostałymi składnikami i rozsmarowujemy na chlebku. Ja wybrałam chleb pszenny z mlekiem Tramezzini. Ale chleb tostowy sprawdzi się równie dobrze 🙂 Tosty pieczemy w piekarniku przez około 5 minut aż do zbrązowienia w temperaturze około 150ºC.
Smacznego 🙂




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *