Babeczki tiramisu


Składniki:
  • 100 g masła
  • 30 g cukru
  • 100 g serka mascarpone
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki likieru kawowego
Na wierzch:
  • 200 g mascarpone
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • kakao w proszku
Masło ucieramy na puch, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mascarpone oraz jajka i nadal miksujemy. Na końcu dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i dolewamy likier kawowy. Papilotki napełniamy do 2/3 wysokości. Formę wstawiamy do nagrzanego na 190ºC piekarnika na 15 minut. Na wierzch: mascarpone mieszamy z cukrem pudrem  i rozsmarowujemy na babeczkach i posypujemy kakao.
Smacznego 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *