Sasanki pod chmurką

Potrzeba matką wynalazku 🙂 Miałam trochę serka mascarpone i ochotę na coś słodkiego. Chęci na robienie jakichś skomplikowanych rzeczy brak. I tak oto powstał niesamowicie słodki, efektowny, pyszny deser 🙂



Składniki na 1 porcję:
  • 6 ciasteczek owsianych z sezamem Sasanki (lub innych ciasteczek zbożowych)
  • 90 g serka mascarpone
  • 50 ml mleka zagęszczonego słodzonego
Serek miksujemy z mlekiem zagęszczonym na gładką masę. Ciasteczka kruszymy. Deser układamy w pucharkach  warstwami: ciasteczka – masa – ciasteczka – masa. Przed podaniem dekorujemy na przykład owocami.
Smacznego 🙂






Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *