Sorbet pomarańczowo-grejfrutowy

W gorące dni najlepiej orzeźwiają sorbety. A ten, bez cukru, bez dodatków jest słodką przyjemnością bez wyrzutów sumienia 🙂 Idealny, taki jak sorbet powinien być, z delikatnym miąższem.



Składniki:
  • 2 duże pomarańcze (lub 4 małe)
  • 1 duży grejfrut
Pomarańcze obieramy, usuwamy wszystkie zbędne białe elementy, kroimy w kostkę i blendujemy na jednolitą masę. Wyciskamy sok z grejfruta i dolewamy do masy pomarańczowej. Jeszcze raz miksujemy. Odstawiamy do zamrażarki na 45 minut, po tym czasie mieszamy wszystko łyżką. Wkładamy z powrotem do zamrażalnika i zostawiamy na 4-5 godzin. Przed podaniem sorbetu wyjmujemy go 15-20 minut wcześniej.
Smacznego 🙂





Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *