Ciasteczka z czereśniami i białą czekoladą

Tata na Dzień Ojca miał nieskończoną ilość słodkich niespodzianek! Rano powitałam go z pysznymi ciasteczkami, wymyślonymi na szybko. Całej rodzinie smakowały i uwierzcie… na jednym nie da się skończyć! 😉



Składniki:
  • 3 płaty ciasta francuskiego (np. Frosta)
  • 200 g czereśni
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 60 g białej czekolady
  • 3 łyżeczki śmietany kremówki 30%
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i boki zawijamy do wewnątrz i układamy na papierze do pieczenia. Z czereśni usuwamy pestki, kroimy je na pół i układamy w środek naszych kwadratów, skórką do dołu. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem. Pieczemy w 200ºC przez około 10 minut. Czekoladę razem ze śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego (odcinamy koniec) i dekorujemy gotowe ciasteczka.
Smacznego! 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *