Trufle czekoladowe

Nie ma się co rozpisywać. Cudowne, rozpływają się w ustach i będą smakowały zdecydowanie każdemu.


Składniki:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 200 g serka mascarpone
  • 60 g herbatników pełnoziarnistych
  • 30 g kakao
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę przekładamy do chłodnej miski i mieszamy ją przez minutę, aby trochę ostygła. Dorzucamy serek i pokruszone herbatniki, mieszamy lub miksujemy. Wstawiamy do zamrażarki na 20 minut. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w kakao. Gotowe trufle wstawiamy do lodówki na około 3-4 godziny.
Smacznego 🙂





Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *