Kasza manna z cynamonem i jabłkiem

Niestety zaczął się już okres, że jak wstaje rano to jest ciemno, jak wracam do domu to jest ciemno. Na dworze zimno i jakoś tak smutno. Rano nie jadam raczej śniadań na ciepło, ale tutaj zrobiłam wyjątek. Kasza manna jest super szybka i pożywna. Połączenie cynamon – jabłko jak zwykle jest niezawodne 😉



Składniki na 1 porcję:
  • 250 ml mleka bez laktozy
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • rodzynki, żurawina, orzechy…
Mleko zagotowujemy, dosypujemy kaszę i cynamon i mieszamy co chwilę, gotując na średnim ogniu. Gotujemy około 3 – 5 minut, aż zrobi się gęstsza masa. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Chwilę gotujemy, dosypujemy cukier, mieszamy. Możemy dorzucić też ulubione bakalie. Przelewamy nasze super śniadanie mistrzów do miseczki i gotowe.
Smacznego 🙂




2 thoughts on “Kasza manna z cynamonem i jabłkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *