FIT trufle daktylowe

Przepis jest bardzo prosty i mało czasochłonny. Kulki są tak słodkie, że jedna zdecydowanie wystarczy, kiedy chce nam się czegoś słodkiego 😉
Składniki:

 

  • 250 g suszonych daktyli bez pestek
  • garść migdałów
  • 1 łyżka otrębów
  • do obtoczenia wiórki kokosowe, sezam itd
Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy je tak na całą noc. Następnego dnia odcedzamy owoce, i blendujemy na gładką masę z migdałami oraz otrębami. Jeżeli masa jest mała zwięzła, wtedy dorzucamy więcej otrąb. Z powstałej masy formujemy kulki i obtaczamy w ulubionych dodatkach. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 🙂

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *