Menu
Desery / FIT

Kasza manna z cynamonem i jabłkiem

Niestety zaczął się już okres, że jak wstaje rano to jest ciemno, jak wracam do domu to jest ciemno. Na dworze zimno i jakoś tak smutno. Rano nie jadam raczej śniadań na ciepło, ale tutaj zrobiłam wyjątek. Kasza manna jest super szybka i pożywna. Połączenie cynamon – jabłko jak zwykle jest niezawodne 😉



Składniki na 1 porcję:
  • 250 ml mleka bez laktozy
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • rodzynki, żurawina, orzechy…
Mleko zagotowujemy, dosypujemy kaszę i cynamon i mieszamy co chwilę, gotując na średnim ogniu. Gotujemy około 3 – 5 minut, aż zrobi się gęstsza masa. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Chwilę gotujemy, dosypujemy cukier, mieszamy. Możemy dorzucić też ulubione bakalie. Przelewamy nasze super śniadanie mistrzów do miseczki i gotowe.
Smacznego 🙂


2 komentarze

  • Natalie
    19 grudnia 2013 at 23:52

    Ja mannę robię z 5 łyżek bo taką to bym się nie najadła 😀
    Niemniej jedna wygląda smakowicie !

    Reply
  • Aleksa
    20 grudnia 2013 at 12:09

    A dla mnie to jest porcja w sam raz 🙂 Najadam się kaszą, plus tym jabłkiem 🙁 Do tego dobra kawa i miły początek dnia gwarantowany 🙂

    Reply

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.