Niestety dzisiaj kończą się moje ferie i od jutra wracam na uczelnię. Był to bardzo miły miesiąc leniuchowania, kto tego nie lubi… Teraz potrzebuję dużo siły, a także zdrowia. Kasza jaglana, niech Was nie odstrasza, wpływa dobrze na wygląd skóry, włosów i paznokci, a także zwiększa odporność organizmu. Zróbcie ten pyszny deser w wolnej chwili, a na pewno tego nie pożałujecie 🙂
Składniki na ok. 2 – 3 porcje:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka soku ananasowego
- 1 banan
- 4 łyżki mleka w proszku
- ulubione dodatki
Na początku kaszę musimy sparzyć, pozbywamy się wtedy odrobiny goryczy. Przerzucamy ją na sitko i zalewamy gorącą wodą z czajnika. Kaszę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 min. Następnie kaszę, sok ananasowy, banana i mleko w proszku umieszczamy w misce i wszystko miksujemy na gładką masę. Zostawiamy do przestygnięcia. Budyń możemy podawać z migdałami, domową granolą, bananem lub z kandyzowanymi owocami. Do wyboru, do koloru.
Smacznego 🙂
6 komentarzy
whiness
2 marca 2014 at 15:24Uwielbiam budyń jaglany 🙂 Narobiłaś mi apetytu, by do niego wrócić!
karola
2 marca 2014 at 18:12Uwielbiam kaszę , a budyn z niej mniam <3 !
Shiral Kucharzy
3 marca 2014 at 16:31Do jaglanki nie trzeba przekonywać ani mnie, ani mojego męża, zawsze jemy i wylizujemy miseczki 😀
Aleksa
5 kwietnia 2014 at 17:25Ooo na pewno masz jakiś inny przepis. Może pochwaliłabyś się zdjęciami i przepisem na facebooku? 🙂
Aleksa
5 kwietnia 2014 at 17:26Sposób mojej mamy na podreperowanie mojej odporności 🙂
Aleksa
5 kwietnia 2014 at 17:26W zdrowym ciele, zdrowy duch 🙂 Taka jaglanka to sama przyjemność 😉