Menu
Desery / Śniadania

Budyń z kaszy jaglanej

Niestety dzisiaj kończą się moje ferie i od jutra wracam na uczelnię. Był to bardzo miły miesiąc leniuchowania, kto tego nie lubi… Teraz potrzebuję dużo siły, a także zdrowia. Kasza jaglana, niech Was nie odstrasza, wpływa dobrze na wygląd skóry, włosów i paznokci, a także zwiększa odporność organizmu. Zróbcie ten pyszny deser w wolnej chwili, a na pewno tego nie pożałujecie 🙂


Składniki na ok. 2 – 3 porcje:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka soku ananasowego
  • 1 banan
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • ulubione dodatki
Na początku kaszę musimy sparzyć, pozbywamy się wtedy odrobiny goryczy. Przerzucamy ją na sitko i zalewamy gorącą wodą z czajnika. Kaszę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 20 min. Następnie kaszę, sok ananasowy, banana i mleko w proszku umieszczamy w misce i wszystko miksujemy na gładką masę. Zostawiamy do przestygnięcia. Budyń możemy podawać z migdałami, domową granolą, bananem lub z kandyzowanymi owocami. Do wyboru, do koloru.
Smacznego 🙂



6 komentarzy

  • whiness
    2 marca 2014 at 15:24

    Uwielbiam budyń jaglany 🙂 Narobiłaś mi apetytu, by do niego wrócić!

    Reply
  • karola
    2 marca 2014 at 18:12

    Uwielbiam kaszę , a budyn z niej mniam <3 !

    Reply
  • Shiral Kucharzy
    3 marca 2014 at 16:31

    Do jaglanki nie trzeba przekonywać ani mnie, ani mojego męża, zawsze jemy i wylizujemy miseczki 😀

    Reply
  • Aleksa
    5 kwietnia 2014 at 17:25

    Ooo na pewno masz jakiś inny przepis. Może pochwaliłabyś się zdjęciami i przepisem na facebooku? 🙂

    Reply
  • Aleksa
    5 kwietnia 2014 at 17:26

    Sposób mojej mamy na podreperowanie mojej odporności 🙂

    Reply
  • Aleksa
    5 kwietnia 2014 at 17:26

    W zdrowym ciele, zdrowy duch 🙂 Taka jaglanka to sama przyjemność 😉

    Reply

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.