Jutro światowy dzień czekolady! Moim zdaniem takie święto powinno być każdego dnia 🙂 Bardzo lubię cytat: czekolada nie zadaje głupich pytań, czekolada rozumie. Dlatego dzisiaj kupcie dobrą czekoladę, udekorujcie ją ulubionymi dodatkami i podarujcie komuś 🙂
Składniki:
- gorzka czekolada z dużą zawartością kakao
- suszona żurawina
- rodzynki królewskie
- pestki dyni
- owoce goi
- nerkowce
- kandyzowany imbir
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Co jakiś czas ją mieszamy. Blachę, tortownice wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej czekoladę. Na wierzch układamy wszystkie dodatki jakie lubimy. Czekoladę wstawiamy do lodówki, żeby szybciej zastygła. Możemy takie słodkości ładnie zapakować na prezent…uśmiech gwarantowany 🙂
Smacznego 🙂
1 Comment
Karmel-itka.
11 kwietnia 2014 at 12:47genialne!
tyle razy byłam na warsztatach czekoladowych, a jeszcze nigdy sama nie robiłam jej w domu.