Menu
Śniadania / Wytrawne

Pasta kanapkowa z białej fasoli

Pasty kanapkowe są proste w przygotowaniu i ułatwiają poranne przygotowywanie śniadania. Są ciekawym urozmaiceniem, można robić je na milion różnych sposobów. Ostatnio bardzo zasmakowałam w kanapkach, dlatego też kombinuje jak mogę, żeby mi się nie znudziły 🙂 



Składniki:

  • odsączona biała fasola w puszce
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzy z kolendrą
  • 1 łyżeczka czarnuszki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i rozgniatamy całość tłuczkiem do ziemniaków. Wtedy zostają w paście większe kawałki. Jeżeli chcecie gładką, jednolitą masę to należy wszystko zmiksować blenderem. Kanapki dekorujemy jeszcze odrobiną czarnuszki i gotowe. Takie to proste 🙂
Smacznego 🙂 

No Comments

    Leave a Reply

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.