Pasty kanapkowe są proste w przygotowaniu i ułatwiają poranne przygotowywanie śniadania. Są ciekawym urozmaiceniem, można robić je na milion różnych sposobów. Ostatnio bardzo zasmakowałam w kanapkach, dlatego też kombinuje jak mogę, żeby mi się nie znudziły 🙂
Składniki:
- odsączona biała fasola w puszce
- 1-2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzy z kolendrą
- 1 łyżeczka czarnuszki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i rozgniatamy całość tłuczkiem do ziemniaków. Wtedy zostają w paście większe kawałki. Jeżeli chcecie gładką, jednolitą masę to należy wszystko zmiksować blenderem. Kanapki dekorujemy jeszcze odrobiną czarnuszki i gotowe. Takie to proste 🙂
Smacznego 🙂
No Comments