Menu
Koktajle

Herbata cold brew

Cold brew pokochałam od pierwszego łyka kawy w Etno Cafe. Jest to miłość przeogromna! Cold brew jest sposobem “parzenia” napojów na zimno. Możliwości jest naprawdę bardzo dużo, bo w sumie możemy zalać wszystko na co mamy ochotę. Są fajne specjalne butelki z filtrami. Jeżeli takiej nie macie to tak jak ja możecie bez problemu zaparzyć herbatę w dzbanku i przecedzić ją przez sitko. Taka herbata jest idealna no upalne dni, jest bardzo orzeźwiająca. Ja tym razem użyłam naparu owocowego: jabłko, owoce aronii, kwiat hibiskusa, owoce maliny.

Składniki:

  • 4 czubate łyżki naparu
  • 500 ml wody

Napar wrzucamy do dzabnka lub butelki i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie napar odcedzamy przez sitko i gazę.

Smacznego 🙂

No Comments

    Leave a Reply

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.