Menu
Ciasta

Idealny krem do tortów

Właśnie znaleźliście przepis naidealny krem do tortów 🙂 Udało się, możecie porzucić poszukiwania i zostać ze mną 🙂 Robię go do każdego tortu, zmieniam smaki ciasta i dodatki, ale krem robię ten sam. Zawsze wychodzi, jest cudowny w smaku, klasyczny i zawsze zachwyca gości. Najbardziej lubię kiedy mówią “Aleksa, ja nie lubię tortów, ale Twoje to po prostu uwielbiam” 🙂 Ten klasyczny krem na bazie śmietanki i mascarpone jest idealną bazą do eksperymentów. Chcesz kem czekoladowy? Dodaj kakao. A może krem pistacjowy? Wolisz chałwowy? Śmiało, można kombinować i dodawać swoje ulubione dodatki. Na urodziny Zosi wybrałam wanilię, niech mała najpierw pozna klasykę 🙂

Ilość składników jest idealna do przełożenia tortu o średnicy około 24-25 cm i 2-3 blatów.

Składniki:

  • 500 ml śmietanki kremówki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • ziarenka z 1 laski wanilii

Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Tyle, takie to proste.

Ten krem jest szybki do zrobienia i przepyszny, czego chcieć więcej? 🙂 Możemy zaoszczędzić czas i spędzić go miło z naszymi najbliższymi.

Smacznego 🙂

No Comments

    Leave a Reply

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.